Sortiment augustus 2021

Beste klanten,

inmiddels zit er vaart in de honingproductie. Over de laatste twee weken hebben we een aantal honingkamers kunnen oogsten, en we kunnen u op dit moment de volgende soorten aanbieden – wel divers, maar van het meeste alleen kleine hoeveelheden:

Raathoning 2021 van onze Bankabijen. Een klein aantal doosjes met honing op de manier zoals de bij het opslaat, in raatcellen van vers door de bijen gemaakt bijenwas. Een aanrader!

Zomerhoning Vinkhuizen 2021 van onze Vinkhuizer Volkstuinbijen. Het is honing uit één honingkamer (~12kg) die we na de voorjaarsoogst, maar nog vóór de lindebloei konden oogsten. Er is ook nog een beetje Voorjaarshoning Vinkhuizen 2021 over.

Etiketten erop zetten is de laatste stap van een lang maar leuk productieproces.

Lindebloesem 2021 is een hele lichte honing die alleen uit de nectar van de bloesems van de lindebomen afkomstig is. Daar tegenover staat de krachtige, donkere Lindehoning 2021 waarvoor de bijen ook de honingdauw van de bladeren van de lindebomen verzamelen.

Linde, lindebloesem en raathoning.

Verder zijn er nog een paar potten lichte Voorjaarshoning 2021 uit de Bankastraat. En uit de bijenwasproductie is er een klein aantal potten Bakkershoning 2021 – dit is gepasteuriseerde honing, die als nevenproduct bij de bijenwasproductie ontstaat – er zitten minder enzymes in dan in de reguliere, koud geproduceerde honing, maar juist meer deeltjes stuifmeel en propolis. Lekker voor in de thee, voor bakken en koken – maar minder houdbaar dan de reguliere honing.

Productie van bijenwas: We maken eerst muffin-vormige wascakes uit het raat. Deze worden later in het jaar verder verwerkt tot bijenwaskaarsjes en wasdoeken.

We zien u graag tegemoet in onze thuiswinkel!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.