Bloemetjesdag – 10 juni 2020

De eerste honingoogst is op glas – tijd om te proeven en te vieren

Op 10 juni staan wij weer op de Korremarkt met onze eigen honing uit de Bankastraat en omgeving. Het is ons vijfde jaar als imkers in de stad en we vieren daarom het eerste lustrum.

Contact met onze buurt en met onze klanten is voor ons bijzonder belangrijk. Bij velen staan wij bekend als de buurtimkers, met onze stoeptegel in de Bankastraat voor ons huis, in ons raam een klein assortiment van honing. In 2019 deden wij mee aan de Landelijke Open Imkerdag: bezoekers mochten onze bijen in de achtertuin bekijken.

Werken met de bijen

Vijf jaar geleden begonnen wij te imkeren, toen nog met één bijenvolk. Inmiddels zijn er wat volkeren bijgekomen en is onze hobby volwassener geworden. Het werken met de bijen geeft ons veel voldoening en plezier: we houden goed in de gaten hoe het met ze gaat, en we leren steeds meer. Elk jaar gebeurt er weer iets nieuws dat wij niet eerder tegenkwamen. We moeten een goede balans zien te vinden in het aantal volkeren en de tijd de we erin investeren (we blijven immers hobbyimkers).

Als bedankje voor onze vele klanten houden wij op 10 juni Bloemetjesdag: een feestelijke marktdag met onze eerste potten nieuwe honing van het seizoen.

Zal jaargang 2020 net zo lekker smaken als de voorafgaande?
Kom en proef!

Details:

  • 10 juni 2020
  • 12.00 – 17.00 uur
  • Korremarkt, Floresplein/Sionskerk

De soorten zijn:

  • Voorjaar 2020
  • Vinkhuizen 2020

Proeven is gratis; bij elke gekochte pot krijg je een veldbloemetje mee voor thuis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *