De eerste 2022 honing!

Het jaar 2022 is tot nu toe een goed, rustig jaar voor de bijen. Er was geen lange koude regenperiode in april, en sinds juni hebben we fijn warm weer zonder dat het erg droog is. Ideaal voor een diverse honingoogst! De hele vroege esdoornhoning hebben we weliswaar gemist: toen de esdoorn net begon te bloeien in maart waren er een paar hele koude dagen, waardoor alle bloesems op de grond vielen. Maar de fruitbomen en de robinia’s stonden lang in bloei, en hetzelfde is te verwachten voor de lindebomen, die nu aan de bloei zijn. De bijen hebben al dit opgemerkt en er honing van gemaakt, voor zover mogelijk probeerden wij als imkers de verschillende bijdragen te scheiden.

U kunt kennismaken met onze nieuwe oogst op de Korremarkt, woensdag 6 juli aan het Floresplein, op het terrein voor de moskee in de Sionskerk.

Onze voorjaarshoning 2022 hebben we in twee kleuren: Wat u hier ziet is de donkere oogst met een hoog gehalte aan nectar van de robinia’s in de buurt. Ernaast is er ook een heldere variant die de bijen gemaakt hebben met nectar van fruitboombloesems en paardenbloemen.