Banka’s Bakkers

Op 24 juli sta ik weer op de markt. En we hebben een nieuw product. Bakkershoning. Deze honing is verhit op ca 70 Grad Celsius en ontstaat bij het winnen van was in het waterbad. Hij is beperkt houdbaar, gebruikelijk is 1 jaar en zijn naam is wettelijk vastgelegd. Door het verhitten zijn er minder vitamines en enzymes in de honing. Als je honing voor het bereiden van maaltijden gebruikt is deze honing goed geschikt. Natuurlijk kan je ook deze honing proeven.

Bakkershoning
Bakkers- en Pollenhoning, ze zullen vanwege kleine hoeveelheden maar tijdelijk beschikbaar zijn.

Zoals je kunt zien is er ook Pollenhoning. Dat is honing meet duidelijk meer stuifmeel in de honing dan normaal. Soms verzamelen de bijen in het honingraat veel stuifmeel, wat zij voor het voeden van de larvjes nodig zijn. Bijen vliegen naar een dracht, bijvoorbeeld esdoorn of Linde. Maar als er een droogte- of regenperiode is wordt het verzamelen van nectar onderbroken. In plaats daarvan halen de bijen wel nog stuifmeel. Je ziet deze onderbreking dan terug door meer stuifmeel in het honingraat te vinden. Pollenhoning kan helpen klachten van pollenallergien te verzachten want hij heeft extra veel stuifmeel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *