Voorjaarshoning 2024

Beste honingklanten,

In de maanden maart t/m mei waren er veel warme dagen. Onze Bankabijen waren superdruk bezig met het verzamelen van nectar. Inmiddels hebben fruitbomen (in de tuinen van onze buren), robinia’s (op het Padangplein) en gleditsia’s (in de Billitonstraat) al gebloeit.

Het lijkt erop dat de linde dit jaar heel vroeg gaat bloeien (Bankastraat, Bedumerstraat, Sumatralaan, etc. etc.), het is de meest belangrijke drachtplant in de stad. Normaal begint de bloei op de langste dag, 21 juni – dit jaar bloeien er een paar al sinds begin juni, misschien hebben jullie het al in de avonduren kunnen ruiken bij een wandeling onder de lindebomen.

Inmiddels is het helaas weer behoorlijk koud geworden. De bijen slaan dan minder nectar in de raten op, ze hebben die namelijk voor zichzelf nodig: om sportief te gaan trillen en zo warm te worden voor al hun bezigheden. Geen slecht idee, dat warm worden – bijvoorbeeld met een kopje thee lekker thuis. We kunnen een lepeltje Bankahoning erbij aanbevelen. Sinds ongeveer een week hebben we de eerste voorjaarshoning te koop in onze thuiswinkel. Maak een afspraak per mail, of kom gewoon langs in de avonduren, dan zijn we meestal thuis.

Bankabijen die fruitbloesemnectar indikken tot voorjaarshoning 2024.