Voorjaarsoogst 2023

Sinds het weekeind 10/11 juni 2023 hebben we onze nieuwe honingoogst op pot en te koop. We noemen de honing “Voorjaar 2023” met een lettertje erbij – K, S, B, of M – wat voor ons aangeeft uit welke bijenkast deze honing specifiek afkomstig is. We hebben deze keer apart per bijenkast geoogst en op pot gedaan, en er zijn best subtiele verschillen in kleur, vloeibaarheid en smaak.

De eerste potten met 2023 voorjaarshoning. Geproduceerd door de Bankabijen, die hiervoor vooral nectar van esdoorn, fruitbomen, en paardebloem hebben verzameld.

Kom eens proeven op de Korremarkt! We zullen er op 21 juni aanwezig zijn als onderdeel van de buurtkraam. De nieuwe prijs is € 6,50 per pot van 500g.

De voorjaarsoogst is het resultaat van veel vlieg-, verzamel- en sommelierswerk door de werkster Bankabijen. Sinds maart zijn ze ermee bezig geweest en hebben nectar van esdoor, fruitbomen, struiken en kleine plantjes verzameld. Daarna wordt de vrij waterige nectar met enzymes voorzien en gedroogd. Als ‘ie droog genoeg is komt er een wasdekseltje op. En de imker kan beginnen met de honingoogst.

Hier zijn de cellen nog bijna leeg – veel werk voor de boeg voor de Bankabijen.

Het werk is af – verzegelde cellen vol met Bankahoning!